14.09.2017

Свобода мирних зборів та громадський порядок: дводенний семінар з експертами КМЄС проходить у Києві

14 та 15 вересня у Києві проходить семінар громадянського суспільства “Свобода мирних зборів та громадський порядок”, організований представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. У ньому взяли участь і монітори групи громадського спостереження “ОЗОН”.

Модератор – Володимир Гушулей, спеціаліст з питань громадянського суспільства, КМЄС

Забезпечення свободи мирного зібрання обговорюється через призму практик законодавчого регулювання та забезпечення громадського порядку. Експерти Консультативної місії ЄС в Україні та представники громадянського суспільства розглянули практики законодавчого регулювання свободи мирних зібрань у Німеччині, Італії та Швеції.

Серед гостей семінару – монітори групи громадського спостереження “ОЗОН”

Свій внесок в обговорення зробили й поліцейські. Правоохоронці розповіли про «поліцію діалогу» (анти-конфліктні групи). Цей європейській підхід, який наразі впроваджується в регіонах України, спрямований на ефективне спілкування правоохоронців із натовпом під час масових заходів або демонстрацій без порушення прав людини.

Група громадського спостереження “ОЗОН”- є добровільним об’єднанням активних громадян, які здійснюють громадський контроль за правоохоронними органами, судами та органами місцевого самоврядування. Об’єктивний і неупереджений моніторинг судових процесів у різних областях України, фіксація системних порушень національного законодавства та міжнародних стандартів під час проведення мирних зібрань, формування і просування рекомендацій з метою усунення виявлених системних проблем – пріоритетні завдання ОЗОНу. Громадські спостерігачі є незалежною стороною, вони завжди залишаються поза межами процесу. Детальнішу інформацію можна отримати на сторінці ОЗОН www.facebook.com/OZON.monitoring

Контактна пошта: ozon.monitoring@gmail.com

Фото: https://www.facebook.com/euamukraine/

Назад
Попередня Наступна
buttons