30.07.2015

«СУД – НЕ ТІЛЬКИ СУДДІ!» ДОЛУЧАЙСЯ! ДОВЕДИ СУДИ ДО…РОЗУМУ!

СУД – НЕ ТІЛЬКИ СУДДІ: 2!

А хто ж ще? Можете дізнатися та перевірити  власними силами разом із

 групою громадського спостереження «ОЗОН». 

“БУДЬ В ТРЕНДІ. РОБИ СУД FRIENDLY”

У квітні цього року волонтери групи громадського спостереження «ОЗОН» в рамках першого етапу кампанії «Суд – не тільки судді» відвідали 35 судів у 11 областях України. Протягом тижневого марафону кампанії громадські активісти перевірили наскільки суд як установа, разом з приміщеннями і його працівниками, – зручні, привітні та якісні надавачі послуг.

В результаті моніторингу було виявлено, що:

–          у 15% випадків в приміщенні суду відсутня інформація про години роботи;

–          у 29% відсутні години роботи канцелярії;

–          у 29% судів наявні складнощі з отриманням інформації про прийом позовної заяви;

–          у 51% судів відсутній графік роботи канцелярії на сайті суду.

–          камери спостереження наявні лише у 43% судів;

–          ліфти наявні лише у 9% судів;

–          камери схову є у 6% судів;

–          у 10 з 35 судів канцелярії розміщені вище 1 поверху;

–          лише у 44% судів наявні пандуси;

–          мережа wi-fi працює у 8%;

–          окремі кімнати для адвокатів відсутні у 79% судів;

–          у 7% судів відсутня можливість користування туалетом;

–          у 36% судів немає особи відповідальної за спілкування з відвідувачами;

–          у 75% судів працівники суду не мають бейджів;

–          у 16% судів працівники канцелярії поводяться вкрай непривітно.

За результатам кампанії «ОЗОН» опублікував звіт, я ким можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/1KNZXkf

За фактами спостереження «ОЗОН» надіслав звернення до більш, ніж 25 судів. Якими були відповіді ми покажемо вам на цьому тижні на нашій сторінці за посиланням https://www.facebook.com/OZON.monitoring! Слідкуйте за оновленнями та ставте лайки на сторінці, поширюйте інформацію, адже суд є у кожному місті!

 З 10 СЕРПНЯ МИ ПОЧИНАЄМО ДРУГИЙ ЕТАП КАМПАНІЇ «СУД – НЕ ТІЛЬКИ СУДДІ!»

ДОЛУЧАЙСЯ!

ДОВЕДИ СУДИ ДО…РОЗУМУ!

Для цього ми оголошуємо набір тих хто бажає доєднатися до кампанії з моніторингу судів.

Готовий спробувати? Повідом, в якому населеному пункті та який суд ти хочеш перевірити, щоб спільними зусиллями зробити його привітнішим, зручнішим, якіснішим для людей. Зареєструйся для участі в кампанії та дай відповідь на 5 запитань http://bit.ly/1Iw0IcH  вже цього тижня (з 3 по 7 серпня), щоб з понеділка рушити до суду.

Перевірка судів по всій країні відбуватиметься 10-21 серпня. Але вже зараз можна надсилати повідомлення на нашу сторінку про те, що Ви знаєте про ваш суд: фото, відео, цікаві факти. Ми публікуватимемо їх!

ОЗОНівці продумали критерії для перевірки суду  та вже відтестували їх. Ось одне з відео в рамках кампанії http://bit.ly/1xVce11

ПОШИРЮЙ ЦЕЙ ПОСТ ТА ПРИЄДНУЙ СВОЇХ ДРУЗІВ ТА КОЛЕГ ДО СТОРІНКИ КАМПАНІЇ! https://www.facebook.com/OZON.monitoring?fref=ts

У разі виникнення додаткових питань прохання надсилати лист на пошту ozon.monitoring@gmail.com з темою листа «Суд – не тільки судді», у приватному повідомленні на сторінку  https://www.facebook.com/OZON.monitoring або звертатись за телефоном 097 674 85 68.

Довідково: група громадського спостереження «ОЗОН» – добровільне об’єднання активних громадян – передусім, громадських активістів, юристів, журналістів, які усвідомлюють важливість якісного громадського контролю за державними органами, а також за ключовими процесами, які відбуваються на лінії зіткнення суспільства та держави або людини та держави, зокрема, під час мирних зібрань та судових процесів. За результатами спостережень «ОЗОНівці» оприлюднюють висновки та рекомендації. Громадські спостерігачі – незалежна сторона, вони завжди залишаються поза межами процесу. Детальнішу інформацію можна отримати у соціальних мережах www.facebook.com/OZON.monitoring та на сайті організації-засновниці, Центр Громадянських Свобод http://old.ccl.org.ua/activities/hr/ozon/

Заходи відбуваються за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя».

Назад
Попередня Наступна
buttons