01.04.2019

Що Центр Громадянських Свобод робив на Docudays UA?

Docudays UA 2019 завершився. І ми будемо сумувати. Але перед цим хочемо пригадати усі наші події:

На відкритті фестивалю ми спільно з організаторами Docudays UA, нашими колегами з PEN Ukraine та Freedom House Ukraine і, звичайно, волонтерами ЦГС: (Катерина Дорош,  Катерина Алферова,  Катерина Оніщук, Анастасія Люліна, Жозефіна Нечитайло) провели вже традиційний флешмоб на підтримку Олега Сенцова та інших заручників Кремля. 

 

Перед показами фільмів гості могли бачити заклик приєднатися до кампанії #SaveOlegSentsov. Ролик створили Громадське спеціально для кампанії.


У суботу протягом усього дня діяла фотозона на підтримку українських заручників Кремля. Всі фото флешмобу SaveOlegSentsov, який ми робили спільно з PEN Ukraine та Freedom House Ukraine можна переглянути за посиланням.

 

Дякуємо за організацію фотозони волонтерам:
Аріна Рожкова, Катя Гуца, Катерина Дорош, Катерина Алферова, Руслана Болкун, Ірена Мусієнко, Жозефіна Нечитайло, Анастасія Назаренко, Віка Невзорова, Катя Оніщук.

Та фотографам
Олександр Пілюгін, Марія Матяшова, Володимир Медик, Аарон Джонс, Олександр Хоменко, Дмитро Пісковий.


В понеділок ми презентували уривки з майбутнього фільму у 3D – «Заручники війни». Окуляри віртуальної реальності дозволили учасникам, відчути себе в підвалі ДНР, де утримували та катували полонених. Почути історії від заручників та їх близьких.

За допомогою фільму ми показували гостям фестивалю проблему безкарності за воєнні злочини на сході. Постраждалі вимагають прийняти закон справедливого покарання. Законопроект №9438 дозволить змінити Кримінальний кодекс та ефективно переслідувати людей, що вчинили “основні злочини” за міжнародним правом.


Фільм створено у партнерстві ЦГС, Фундації «Відкритий діалог», Радіо Свобода та The Farm 51 , за підтримки Міжнародного фонду Відродження.

Для кампанії по воєнним злочинам нову роботу створив відомий художник Володимир Кузнецов. “ПАРАЛІЧ ТРОЯНДОВОГО СНУ”: «Коли триває війна, коли суспільну увагу активно присипляють масованою пропагандою, стає важче осмислювати реальність та усвідомлювати невирішені конфлікти. Реальність ніби дрімає у “сонному паралічі”».
Зшиті простирадла, папір, декупаж, аплікація 4х4м.

Роботу вперше представили разом з VR фільмом.

Детальніше про роботу можна прочитати на сайті художника. 

Детальніше про подію та відчуття учасників написало Радіо Свобода.

 

29 березня, в передостанній день фестивалю ми  зібрали усіх на “каву з правозахисниками”. Разом з чудовими спікерами \ ками:
Юрий Марченко, головний редактор Платформа
Олександр Тодорчюк, ініціатор UAnimals
Римма Зюбіна, актриса, ініціаторка збору підписів під петицією #SaveOlegSentsov
Віталій Дейнега– засновник Повернись живим
Олександра Матвійчук, (модераторка) голова Центру громадянських свобод

Обговорювали які потужності для мобілізації людей відкривають соціальні мережі?
– Як виникали найбільш успішні громадські кампанії в Інтернеті?
– Що було зроблено, аби меседжі кампаній стали вірусними?
– І зрештою, яким чином вдалося переконати людей вийти у реал?

Якщо ви не змогли прийти – обов’язково подивіться відео з події.

 

Окремо хочемо подякувати всім організаторам фестивалю Docudays UA, які сприяли проведенню всіх заходів та подарували незабутні враження від фестивалю.

Організація цих чудових подій неможлива без наших найкращих волонтерів \ ок.
Якщо хочете долучитися – ми завжди раді.

Назад
Попередня Наступна
buttons