15.04.2015

РОЗГЛЯД АПЕЛЯЦІЇ ПО СПРАВІ ЮРІЯ ЯЦЕНКА ПЕРЕНЕСЕНО

Бєлгородський обласний суд переніс розгляд апеляції за справою одного з українських в’язнів у Росії Юрія Яценка. Про це Євромайдан SOS повідомив адвокат Юрія Пьотр Заікін.

Нагадаємо, що на початку березня російський суд засудив 24-річного львівського студента Юрія Яценка до 2 років колонії-поселення за сфабрикованим звинуваченням у незаконному зберігання вибухових речовин. Юрій був затриманий на початку травня минулого року – на хвилі арештів українських громадян, які були оголошені «терористами».

Сьогодні на присутніх у залі суду чекало нетривіальне дійство. Як розповідає адвокат, головуючий суддя перервав його виступ у дебатах та оголосив, що вважає виступ захисту завершеним – після озвучування адвокатом доводу про можливу політичну мотивованість вироку по справі Яценка.

«Після того як мною був заявлений відвід головуючому через перешкоджання ним захиснику в реалізації наданих йому повноважень, що є нічим іншим як свідченням зацікавленості головуючого судді у певному вирішенні справи, співголовуючий заборонив секретарю судового засідання відображати в протоколі факт заяви відводу. Я, м’яко кажучи, спантеличений,» – розповів Пьотр Заікін.

Адвокат додає, що таке ведення процесу прямо суперечить нормам Кримінально-процесуального кодексу РФ.

«Після того як суддя побачив, що шокований не лише адвокат, а й навіть прокурор, у судовому засіданні була оголошена перерва до середи».

Зазвичай розгляд апеляції не переносять, а попередні справи розглядалися по 5-7 хвилин, додає П.Заікін.

Суд продовжить розгляд справи  29 квітня о 10.00.

Детальніше читайте в матеріалах Центру Громадянських Свобод:

http://bit.ly/1DiUIzt, http://bit.ly/1DWULF3

З будь-якими питаннями прохання звертатись до Марії Іваник +380507058672,old.ccl.org.ua@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons