11.05.2015

РОДИНА ВБИТОГО ПРИ «ДНР» СОЛЕДАРСЬКОГО ДЕПУТАТА СКАРЖИТЬСЯ, ЩО РОЗСЛІДУВАННЯ СПРАВИ «РОЗВАЛЮЮТЬ»

Родина та соратники вбитого влітку депутата міськради Соледару, що на Донеччині, Івана Рєзниченка заявляють, що слідство свідомо «розвалює» справу «на користь сепаратистів», уникає спілкування та приховує результати ДНК-експертизи. Про це йдеться в матеріалі Центру Громадянських Свобод (ЦГС) для «Радіо Свобода».

Син Івана Рєзниченка Ігор передав ЦГС копію зави до прокуратури, в якій він скаржиться на ігнорування з боку слідства. Чоловік пише, що «на даний час з незрозумілих причин обоє вбивць на свободі», не допитані свідки, «справа свідомо розвалена на користь сепаратистів, від котрих нам надходять погрози».

Нагадаємо, що депутата міськради Соледару (Артемівський район Донецької області), профспілкового активіста держпідприємства «Артемсіль», батьківщинівця Івана Рєзниченка викрали ще 22 червня 2014 року, коли район перебував, по суті, під контролем незаконних збройних формувань «ДНР». Із того часу його місцеперебування було невідомим, аж доки тіло не знайшов у січні 2015-го його колега по міськраді Роман Махник. Виявилося, що протягом 7 місяців тіло перебувало в одній із відпрацьованих соляних шахт на хуторі неподалік Соледару. Його знаходженню передувало власноруч проведене Махником розслідування. Власне, місце, де перебувають останки Івана Рєзниченка, показали ті, хто за словами Романа Махника, а також родини вбитого депутата, викрали та жорстоко вбили партійця. Це жителі Соледару, які влітку активно брали участь у «діяльності» «ДНР». Зокрема, саме з їх слів відомо, що Іван Рєзниченко був убитий пострілом у груди, а після – «для певності» – ударом у шию мисливським ножем.

Слідчий, якому вдалося додзвонитися автору публікації, заперечує звинувачення з боку родини Рєзниченка, кажучи, що зробив свою роботу та передав матеріали до суду.

Утім, більш ніж показовим є той факт, що, як з’ясувалося в процесі підготовки матеріалу, родині Івана Рєзниченка не повідомляли навіть про судові засідання щодо підозрюваних. Рідні вбитого також не визнані потерпілими в цій справі.

Центр Громадянських Свобод продовжує стежити за розвитком подій.

Назад
Попередня Наступна
buttons