07.07.2016

Проект закону “Про внесення змін до кримінального кодексу України щодо забезпечення його гармонізації з положеннями Римського Статуту Міжнародного Кримінального Суду”

Правозахисні організації неодноразово звертали увагу на  невідповідність розділу 20 Кримінального Кодексу України “Злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку” міжнародному гуманітарному праву, зокрема, Римському статуту. Зокрема, у Кодексі не передбачена відповідальність за злочини проти людяності, а його положення щодо агресії, воєнних злочинів та геноциду не в повній мірі відповідають вимогам сучасного міжнародного кримінального права. Це негативно впливає на ефективність розслідування злочинів проти учасників Євромайдану (2013-2014 роки), а також — подій у Криму та на Донбасі (2014-2016 роки).

Саме тому Центр Громадянських Свобод ініціював підготовку відповідного законопроекту, положення якого і пропонується обговорити в колі представників влади, міжнародних експертів та громадськості.  Текст законопроекту був розроблений робочою групою Правозахисного порядку денного під керівництвом кандидатом юридичних наук Костянтина Задої.

Назад
Попередня Наступна
buttons