21.02.2020

Prisoner’s Voice запускає нову онлайн-акцію

Правозахисники вже кілька років ведуть глобальну акцію Prisoner’s Voice (раніше називалася #SaveOlegSentsov), яка об’єднала тисячі людей у 35 країнах світу. 21 лютого було оголошено про нову онлайн-акцію:

 

“Тема окупації Криму стає незручною, адже міжнародні організації не знають, як змусити Росію дотримуватися норм міжнародного права. У січні цього року ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації без жодних застережень, а у поданому проекті резолюції навіть не було згадки про окупацію Криму. Якщо ми хочемо, щоб світ не ставився до окупації як до норми, то мусимо діяти. Саме тому до шостої річниці окупації Криму ми запускаємо міжнародний флешмоб аби привернути увагу світу до долі кримських політв’язнів. Ці люди борються із окупацією Росії вже шість років. Давайте витратимо бодай 6 хвилин, аби зробити їхню боротьбу видимою – закликає Олександра МАТВІЙЧУК, голова правління Центру громадянських свобод.

 

Кожна людина може долучитися до флешмобу Prisoner’s Voicе. Для цього потрібно виконати чотири нескладні кроки:

  1. Завантажити та роздрукувати ч/б фото півострову Крим із гаслом акції 

  1. Сфотографувати його на фоні визначної пам’ятки, “візитної картки” у своєму місті, або на фоні будь-якого іншого відомого місця, яке знаходиться поряд.
  2. Розмістити в інтернеті цю фотокартку з хештегом #PrisonersVoicе та обов’язково локалізувати і позначити місцезнаходження. 
  3. Надіслати фото на ccl.org.ua@gmail.com. Усі надіслані фото будуть представлені на квітневій сесії ПАРЄ аби країни-учасниці Ради Європи просто не могли забути про окупацію Криму та внесли до моніторингового звіту категоричну вимогу до Росії звільнити усіх незаконно ув’язнених громадян України.
Назад
Попередня Наступна
buttons