26.01.2015

ПРЕС-АНОНС “АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ САВЧЕНКО: ПІКЕТ ПРЕДСТАВНИЦТВА ЄС В УКРАЇНІ ТА ПРЕС-БРИФІНГ”

26 січня Київ долучиться до всесвітньої акції на підтримку Надії Савченко. Українські правозахисники влаштують хепенінг під Представництвом ЄС в Україні об 11:00. Пізніше, о 13:00, вони розкажуть про можливості правозахисту у справі Савченко під час прес-брифінгу.

Організаторами є Фундація «Відкритий Діалог», Група громадського спостереження «ОЗОН» і Жіночий консорціум України.

Театралізований пікет під Представництвом ЄС в Україні (вул. Володимирська, 101) наочно продемонструє протиправні дії путінського режиму щодо українських активістів. Переодягнені на сепаратистів, Путіна і Європу учасники зобразять всю абсурдність російського «Террористов здесь нет» і європейського «We are deeply concerned». Організатори мітингу зачитають свої вимоги до європейських урядів провиключення Росії зі складу ПАРЄ і передадуть лист-звернення до Представництва ЄС в Україні та ПАРЄ.

Після цього правозахисники візьмуть участь у прес-брифінгу «Справа Савченко: правозахист проти диктатури»(Український кризовий медіа-центр, 13:00). Представники усіх трьох організацій були учасниками спостережних місій до Надії Савченко. Вони розкажуть про досягнення у справі Савченко та інших військовополонених, методи впливу правозахисників на путінський режим і досвід ведення інформаційних кампаній на західну аудиторію.

Нагадаємо, 26 січня у Страсбургу відбудеться засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи. Полонена військова льотчиця та перший номер ВО «Батьківщина» Надія Савченко є членом української делегації до ПАРЄ. Однак, у зв’язку із незаконним утриманням російськими правоохоронними органами, вона не зможе взяти участь у засіданні Асамблеї. На знак протесту її адвокат Марк Фейгін оголосив всесвітню акцію підтримки.

Подія у мережі Facebook.

Назад
Попередня Наступна
buttons