02.05.2015

ПРАВОЗАХИСНИКИ ОПУБЛІКУВАЛИ ДОПОВІДЬ ПРО ПЕРЕСЛІДУВАННЯ РЕЛІГІЙНИХ ГРОМАД НА ОКУПОВАНОМУ ДОНБАСІ

Доповідь «Коли Бог стає зброєю», підготовлена Міжнародним партнерством за права людини (Брюссель) спільно з правозахисною організацією «Центр Громадянських Свобод» (Київ). Звіт присвячений тривожній тенденції переслідування релігійних громад, що притаманна поточному збройному конфлікту на Донбасі. Наразі він виданий англійською мовою, адже його автори переконані, що, попри відносну обізнаність щодо наявності проблеми серед українців, світ дуже мало знає про переслідування релігійних громад на окупованій території Донбасу. Утім, незабаром він буде перекладений також українською та російською мовами.

Війна на Сході України забрала вже понад 6000 життів, майже мільйон людей змушені були залишити свої домівки. Багато з них тікали тому, що, на думку незаконних збройних формувань, їх проукраїнські політичні погляди були достатньою причиною для їх затримання чи навіть вбивства, інші – через пошкоджене житло або небезпеки бойових дій. Але є й інша група людей, які рятуються від самопроголошених республік. Це ті люди, які постраждали від переслідування через свої релігійні переконання.

Незаконні збройні формування відкрито заявили про свою прихильність до православ’я і початок “хрестового походу” на Донбас, вони привласнюють церковне майно, викрадають, піддають тортурам і вбивають священнослужителів та прихожан, і забороняють будь-яку релігійну практику, окрім православ’я Московського Патріархату.
Саме таким фактам і присвячений звіт «Коли Бог стає зброєю» доступний за посиланням:

http://old.ccl.org.ua/wp-content/uploads/2013/07/When-God-Becomes-The-Weapon_6May2015_closed-for-editing.pdf

Назад
Попередня Наступна
buttons