15.11.2013

ПРАВОЗАХИСНИКИ ОПРИЛЮДНЯТЬ ПЕРЕМОЖЦІВ ПРЕМІЇ «ДИСКРИМІНАТОР РОКУ» ТА ВДЯГНУТЬ НА НИХ ШОРИ

У п’ятницю, 15 листопада, об 11:00 в інформаційному агентстві «Інтерфакс» (вул. Рейтарська 8/5а) будуть оприлюднені імена осіб та організацій, які злісно порушували принципи рівності та недискримінації в Україні протягом року. Вони отримають особливу “винагороду” – звання «Дискримінатор року» та “визнання” своїх досягнень від Коаліції з протидії дискримінації.

Оприлюднення імен переможців-дискримінаторів відбудеться напередодні Міжнародного дня толерантності – 16 листопада.

Символом та матеріальною відзнакою антипремії стануть шори – спеціальні пластини, які надягають на голову коням для того, аби ті не могли дивитися по сторонах. Адже лауреати антипремії своїми діями виявляють зашореність та обмеженість у поглядах та діях.

Антипремія «Дискримінатор року – 2013» буде вручена в трьох номінаціях:

–   “Язик мій – ворог мій” (за найбільш дискримінаційне висловлювання). Основні номінанти: голова Верховної Ради Володимир Рибак, депутат ВО «Свобода» Ірина Фаріон, мер Ялти Сергій Ілаш.

–   «Реально Г[1]» (за найбільш дискримінаційний вчинок). Головні претенденти: настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло та президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк, російський неонацист Максим Марцинкевич (Тесак) та Служба безпеки України, Київська міська державна адміністрація та Окружний адміністративний суд Києва.

–          «Дискримінація «в законі» (за найбільш небезпечну та дискримінаційну законодавчу ініціативу). Головні претенденти: народні депутати Вадим Колесніченко, Юрій Мірошниченко (Партія Регіонів), Олександр Сич, Руслан Зелик, Руслан Марцінків (ВО «Свобода).

Антипремія вручатиметься вперше. Коаліція з протидії дискримінації в подальшому планує вручати таку премію щороку.

Оголосять «переможців» експерти Коаліції з протидії дискримінації:

Контактна особа – Марина Говорухіна, 050 612 00 20.

Захід відбудеться за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Довідка: Коаліція з протидії дискримінації в Україні є всеукраїнською недержавною громадською правозахисною ініціативою, яка виникла у 2011 році і зараз об’єднує 45 організацій громадянського суспільства. Діяльність Коаліції спрямовано на реальне забезпечення в Україні принципу громадянської рівності для всіх людей, незалежно від певних соціальних чи індивідуальних ознак, які визнані в міжнародному, європейському та національному праві такими, що потребують захисту від дискримінації; розвиток, розширення та вдосконалення прав і свобод людини в Україні; протидію спробам необґрунтовано та несправедливо обмежити права певних категорій громадян; викорінення такого явища, як дискримінація, із суспільного життя.


[1] «Реально Г» розшифровується як «реально ганебний вчинок»

Назад
Попередня Наступна
buttons