23.11.2017

Правозахисний Weekend завершився у Запоріжжі

22 листопада Запоріжжі відбулося завершення другої частини Правозахисного Weekend (у), організованого правозахисниками Центру громадянських свобод спільно з організацією СпільноHUB.

Протягом дня експертки Центру громадянських свобод провели два тренінги для правоохоронців Запоріжжя. Зокрема відбулися дві лекції щодо позитивного обов’язку правоохоронців під час мирних зібрань для співробітників Управління патрульної поліції у м. Запоріжжя та Дніпровського відділу поліції у місті Запоріжжя, де були присутніми працівники ГУНП у м. Запоріжжя. 

Лекція у Дніпровському відділі поліції. Тренерка: Олександра Романцова, Центр громадянських свобод.

 

Лекція в Управлінні патрульної поліції у м. Запоріжжя. Тренерка: Любов Галан, Центр громадянських свобод.

Ввечері у лекційному залі Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася презентація кампанії LetMyPeopleGo. Модерувала зустріч Ольга Вакало – оглядачка редакції громадсько-політичного мовлення Запорізької філії Суспільного мовника.

Учасниками дискусії були:

  • Олександра Романцова — активістка “Євромайдану SOS”;
  • Ігор Гриб – батько Павла Гриба. 19-річний українець Павло Гриб в серпні поїхав у Гомель, щоб зустрітися з дівчиною з Росії, з якою до цього спілкувався тільки у соцмережах. Після цього зв’язок з хлопцем перервався. Лише через кілька днів стало відомо, що він знаходиться у СІЗО Краснодара і українцеві інкримінують тероризм. Сім’я вкрай занепокоєна станом його здоров’я, оскільки Павло через захворювання змушений регулярно приймати медикаменти. Суд Краснодара заарештував Павла до 17 жовтня, а 18 жовтня арешт продовжили до 4 січня.
  • Петро Вигівський – батько Валентина Вигівського. Валентин Вигівський закінчив факультет електроніки НТУ “Київський політехнічний інститут”, мав власний бізнес, брав участь у Євромайдані. У вересні 2014 р., під час приватного візиту до Сімферополя, його було затримано так званою «Кримською самообороною». Пізніше його утримували в московському Лефортові і інкримінували статтю «шпигунство». Батькам про арешт сина не було повідомлено. Лише за кілька днів після його зникнення, батькові вдалося самостійно дізнатися, що Валентина затримано. Протягом 8,5 місяців до Валентина не допускали українського консула. Загальний строк який отримав Валентин – 12 років позбавлення волі;
  • Віра Котелянець – родичка Євгена Котелянця, українця ув’язненого в Криму за політичними мотивами.
Назад
Попередня Наступна
buttons