10.06.2015

OPEN AIR 19 ЧЕРВНЯ. ПРИСВЯТА УКРАЇНСЬКИМ В’ЯЗНЯМ В РОСІЇ

19 червня о 21.00 відбудеться концерт класичної музики під відкритим небом «Нічні серенади» присвячений українським в’язням, яких незаконно утримує Російська Федерація. Концерт присвячений українським в’язням, яких незаконно утримує Російська Федерація. Ці люди заслуговують на підтримку українців та усього міжнародного співтовариства, заснованого на повазі до прав людини і верховенства права. Організовують захід Міністерство закордонних справ України, Національний камерний ансамбль «Київські солісти» спільно із Центром Громадянських Свобод та Євромайдан SOS.

19 червня 2015 року відкритий простір перед МЗС України між фасадом та колонами будівлі, що має унікальні акустичні властивості, прийме масштабну мистецьку подію. Національний камерний ансамбль «Київські солісти» представить програму «Нічні серенади», що складається з творів присвячених коханню, з ліричних гімнів любові і ніжності.

Пролунає музика  Вольфанга Амадея Моцарта, Антоніна Дворжака, Едварда Гріга, Фелікса Мендельсона, Петра Чайковського, Едуарда Елгара, Фріца Крейслера, Іоганна Штрауса, Астора П’яцолли.

Серенади, які народились свого часу під теплим небом Італії та Іспанії, звучатимуть під нічним українським небом в історичному місці – на Михайлівській площі.

Організатори та партнери концерту щиро сподіваються, що наші співвітчизники якомога швидше повернуться додому до своїх близьких і коханих.

Наша з вами увага дуже важлива для українців, яких Росія практично ізолювала від зовнішнього світу. Тож запрошуємо усіх, кому небайдужі долі українських в’язнів, прийти у п’ятницю 19 червня, до МЗС аби разом підтримати їх. Упевнені, і вони, і світ побачать і оцінять наші спільні зусилля.

Партнери заходу: Євромайдан SOS, Amnesty International, Українська правда. Життя, Ukraine Today, EuromaidanPress, Kyiv Post,hromadske.tv, Zinteco, LoraShen, Камелія.

Тож запрошуємо усіх, кому небайдужі долі українських в’язнів, прийти у п’ятницю 19 червня, до МЗС аби разом підтримати їх(просимо врахувати, що кількість сидячих місць обмежена, але простір дозволяє насолоджуватися музикою стоячи).

Національний камерний ансамбль «Київські солісти» унікальний своєю багатогранністю – кожний із музикантів має свою сольну концертну історію, а спільне виконання вирізняється дивовижно гармонійним ансамблевим звучанням. «Київські солісти» – представники однієї виконавської школи – засновника ансамблю, «українського Паганіні», диригента, педагога – Богодара Которовича. Камерний ансамбль вже понад 10 років є володарем  звання «Посол  української культури в світі». Нині за диригентським пультом ансамблю – всесвітньо відомий віолончеліст і диригент – Дмитро Яблонський (США-Ізраїль). Художній керівник –директор ансамблю – народний артист України Олесь Ясько. Більше про ансамбль тут.

За додатковою інформацією прохання звертатись до Марії Іваник+380507058672old.ccl.org.ua@gmail.com

 Дмитро Яблонський (США-Ізраїль) – в якості соліста виступає на таких відомих сценах як Carnegie Hall в Нью -Йорку , La Scala (Мілан ), Великий Зал московської консерваторії, Великий зал Санкт -Петербурзької філармонії , Taiwan National Hal, Théâtre Mogador , Cite de la musique і Лувр в Парижі. Серед партнерів віолончеліста по камерній музиці – Віктор Третьяков, Юрій Башмет, Лейф Уве Андснес, Шльома Мінц, Вадим Рєпін, Борис Березовський. У 2007 році був номінований на премію Греммі. Дмитро Яблонський – організатор і керівник міжнародних музичних фестивалів, серед яких Габала фестиваль в Азербайджані, фестиваль “Блукаючі зірки”, який проводиться в країнах Європи, в Росії, США та Ізраїлі за участю молодих виконавців. Більше про соліста тут.

 

Назад
Попередня Наступна
buttons