15.01.2014

ОГОЛОШУЄМО ПОСТІЙНИЙ НАБІР ДО ГРУПИ ГРОМАДСЬКОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ “ОЗОН”

НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ, КОЛИ БЄ МІЛІЦІЯ? КОНТРОЛЮЙ ЇЇ!

НЕ ДОВІРЯЄШ СУДУ? МОНІТОР СУДОВИЙ ПРОЦЕС!

ПРИЄДНУЙСЯ ДО «ОЗОНУ»! ОГОЛОШУЄМО ПОСТІЙНИЙ НАБІР!

Останні події в Україні не залишають сумнівів у тому, що наша країна потребує людей із гарячими серцями, але холодними головами. У перекладі мовою громадської активності це означає, що розвиток руху моніторів мирних зібрань і судових процесів – дуже важливий. Коли складно зрозуміти, хто насправді охороняє право, а хто є провокатором, від кого насправді журналіст отримав бруківкою по голові та хто ці люди в мантіях, – має бути той, хто фахово, згідно з визначеним переліком критеріїв фіксуватиме події під час зібрань та ключових судових процесів і даватиме всьому цьому виключно правову оцінку. Саме це й належить до компетенції громадського спостерігача, яким може стати кожен із вас.

Що таке громадський контроль і громадське спостереження? Чи доречні вони в українській ситуації? Які функції монітора та якими є правила його діяльності? Як стати спостерігачем?

На всі ці запитання можна отримати відповідь під час інформаційної зустрічі, яку проведуть представники групи спостереження «ОЗОН».

Інформаційна зустріч складатиметься з двох частин:

–         Перша частина – теоретична, яка дасть вам розуміння про те, що таке громадський моніторинг та навіщо він потрібен, хто такі – «група громадського спостереження «ОЗОН».

–         Друга частина – практична. Вона дасть вам можливість на власному досвіді переконатися в тому, яка це важлива справа – громадське спостереження. Підемо моніторити Євромайдан та судові процеси над його учасниками!

Оголошуємо ПОСТІЙНИЙ набір на навчання громадських спостерігачів. Це означає, що зголоситися до «ОЗОНу» ви можете в будь-який момент, заповнивши невелику анкету http://bit.ly/1bIlVUl. Ми анонсуватимемо зустрічі на сторінці «ОЗОН»  www.facebook.com/OZON.monitoring та повідомлятимемо тим, хто заповнив анкету, всі деталі.

Довідково:

Група громадського спостереження «ОЗОН » – добровільне об’єднання активних громадян – передусім, громадських активістів , юристів, журналістів, які усвідомлюють важливість якісного громадського контролю за державними органами, а також за ключовими процесами, які відбуваються на лінії зіткнення суспільства та держави або людини та держави, зокрема, під час мирних зібрань та судових процесів. За результатами спостережень «ОЗОНівці» оприлюднюють висновки та рекомендації. Громадські спостерігачі – незалежна сторона, вони завжди залишаються НАД процесом. Їх завдання – фіксація мирних акцій, допомога у встановленні цивілізованих контактів між демонстрантами й правоохоронцями та допомога у нейтралізації конфліктів, під час судових процесів відстеження порушень. Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах www.facebook.com/OZON.monitoring та на сайті організації засновниці, Центр Громадянських Свобод http://old.ccl.org.ua/activities/hr/ozon/

Назад
Попередня Наступна
buttons