07.11.2014

КОНФЕРЕНЦІЯ «ЩО РОЗДІЛЯЄ ЄВРОПУ? ПРИВНЕСЕННЯ ТРАДИЦІЙНИХ ЦІННОСТЕЙ ТА ФУНДАМЕНТАЛЬНИХ ПРАВ»

13 – 18 жовтня в Грузії відбулась конференція «Що розділяє Європу? Привнесення традиційних цінностей та фундаментальних прав», яку підготували Центр Громадянських Свобод спільно з Centre for Interethnic Cooperation & Consultations, Georgia School Students Unions Alliance, World of Tolerance, Youth Center Jajce · FEMYSO, Minority Rights Group Europe, UNITED for Intercultural Action.

Конференція “UNITED” – чудова платформа для співпраці, дискусій, обміну ідеями та досвідом для побудови мостів між реаліями сьогодення і можливостями дня завтрашнього. Вона відбувається двічі на рік щоразу у іншому місці. Цієї осені Конференція проходила в Грузії, даючи можливості для учасників із різним досвідом – починаючи від ворожнечі та популізму в Європі активістів, що працюють в полі, закінчуючи тими, хто займається правами меншин – для обговорення локальних і загальноєвропейських програм (політики) з недискримінації та захисту меншин.

«Для Центру Громадянських Свобод немає кордонів у відстоюванні та популяризація цінностей прав людини і демократії. Саме тому ми активно долучаємось до організації освітніх заходів на теренах простору ОБСЄ. Питання протиставлення прав людини традиційним цінностям є актуальною темою політичних спекуляцій і для України. Достатньо пригадати так званий закон про «пропаганду гомосексуалізму» яким фактично хотіли обмежити свободу слова та зібрань для нашої держави. Тож створення дискусійного майданчика для обговорення цих та інших спільно європейських проблем стало завданням, яке ми з партнерами взялись вирішувати» – відзначає Назарій Боярський, координатор освітніх програм Центру Громадянських Свобод.

У роботі взяли участь близько 70 осіб. Під час конференції вони розмірковували про важливість ідентичностей людини, про те як руйнувати кордони недовіри між людьми, про фундаментальні права людини і «традиційні цінності», вивчила успішні практики співіснування між соціальними групами із різними світоглядами, інструменти протидії ксенофобії, а також розробляли інформаційні кампанії до Міжнародного дня проти фашизму та антисемітизму, Європейського тижня дій проти расизму та Міжнародного дня біженців.

Назад
Попередня Наступна
buttons