20.09.2014

КОАЛІЦІЯ З ПРОТИДІЇ ДИСКРИМІНАЦІЇ В УКРАЇНІ ПРОВЕДЕ SIDE-EVENT В РАМКАХ НАРАДИ ОБСЄ З ПРАВ ЛЮДИНИ

2 жовтня у Варшаві під час Наради з людського виміру Організації з безпеки та співробітництва в Європі відбудеться спеціальний side-event «Хто дискримінується в Україні? Міфи, реалії, проблеми та рішення».

Дискримінація мовних та національних меншин стала темою для спекуляцій під час акцій протесту на півдні та сході України. Незважаючи на те, що ці звинувачення є політичними спекуляціями, дискримінація в Україні є реальною проблемою, яка створює перешкоди для адекватного захисту прав набагато більшої частини населення країни.

Новий уряд зробив перші кроки у цьому напрямку задля європейської інтеграції, однак забезпечити ефективний захист від дискримінації на законодавчому рівні досі не вдалося. Крім того, практика повинна показати, яким чином будуть реалізовані нові законодавчі положення і які нові кроки необхідно зробити.

Які зміни пройшли з часів Євромайдану в сфері захисту уразливих груп населення? Які проблеми і можливі рішення? Чи зробив уряд достатньо для досягнення європейських cтандартів і підтвердження прихильності принципам рівності?

Захід, організований Коаліцією з протидії дискримінації в Україні, пропонує обговорення ключових проблем у сфері запобігання та боротьби з дискримінацією в Україні. Адже саме зараз настав час для того, щоб спростувати будь-які звинувачення, пред’явлені іноземними державами, за допомогою реалізації комплексних і ефективних політик протидії дискримінації.

Серед доповідачів та доповідачок side-event:

1) Ірина Федорович, співко ординаторка проекту «Без Кордонів» центру «Соціальна Дія», Співголова Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

2) Назарій Боярський, Співголова Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

3) Юлія Тищенко, Голова Ради Українського незалежного центру політичних досліджень.

Модераторка заходу – Тетяна Печончик, керівник Центру інформації про права людини.

Усіх, хто буде перебувати у Варшаві, просимо завітати на side-event, який відбудеться з 18.00 по 20.00 год. в готелі Sofitel Victoria (Królewska 11, 00-065 Warszawa), зал засідань No3.

Захід організовується Центром Громадянських Свобод в рамках діяльності Коаліції з протидії дискримінації в Україні за фінансової підтримки МФ «Відродження».

Для довідки:

Бюро з демократичних інститутів і прав людини організовує щорічні зустрічі у Варшаві з розгляду здійснення широкого спектру діяльності ОБСЄ в галузі людського виміру.

Нарада з розгляду виконання зобов’язань з людського виміру – це перш за все форум, на якому держави-учасниці ОБСЄ обговорюють виконання своїх зобов’язань з людського виміру, прийнятих шляхом консенсусу на попередніх зустрічах на вищому рівні ОБСЄ або на зустрічах Ради міністрів.

Нарада з розгляду виконання зобов’язань з людського виміру – це ідеальне місце для поширення інформації про права людини. В розпорядженні учасників є багато інформації, включаючи останні публікації Бюро з демократичних інститутів і прав людини та друковані документи, запропоновані самими учасниками. Крім того, система електронного поширення документів Бюро з демократичних інститутів і прав людини забезпечує миттєвий доступ до всіх матеріалів Наради, представлених у електронному форматі.

Назад
Попередня Наступна
buttons