13.12.2017

Фінал експериментального курсу для молоді “Права Людини мовою документального кіно”

6 грудня успішно завершився експерементальний курс для молоді “Права людини мовою документального кіно”, підготовлений  Київською школою прав людини та демократії (Центр громадянських свобод) разом із Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта та Міжнародним кінофестивалем документального кіно про права людини Docudays UA.

У нас було трохи часу перевести подих, після такого довгого марафону – 8 кінопоказів протягом 16 тижнів.

І ми хочемо подякувати всім експерткам та експертам –

Olexandra Matviychuk Bohdan Kryklyvenko Oleg Martynenko Oksana Romaniuk Sasha Romantsova Viktor Chuprov Maksym Butkevych Марія Ципящук – які зустрілися із курсантами НАВС та студент(к)ами інших ВНЗ України, щоб поговорити про різні сфери прав людини – право на життя, право на свободу слова, право на свободу від тортур та інші.

 

Всі фільми, продемонстровані в рамках курсу, розповідали справжні історії реальних людей, висвітлені професійними документалістами та майстерно поєднані з правами людини. Легко говорити про права людини, коли вони записані в підручниках і законах, коли слово “людина” є абстрактним терміном зі словника, а порушення таких абстрактних прав не викликає глибоких почуттів. Коли ж руйнується бар’єр абстрактності, права людини починають сприйматися через призму досвіду та почуттів людини, яка на собі відчула, що дотримання прав і свобод – це важливий аспект життя кожної та кожного з нас.

 

Назад
Попередня Наступна
buttons