14.09.2017

Другий кінопоказ в рамках експериментального курсу для молоді “Права людини мовою документального кіно”

Відбувся другий кінопоказ в рамках експериментального курсу для молоді “Права Людини мовою документального кіно” розпочатого Friedrich-Ebert-StiftungМіжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Київська школа прав людини та демократії.

Bohdan Kryklyvenko, Керівник Секретаріату Уповноваженого з прав людини провів лекцію за темою “Право на життя”. Документальний фільм фільм “Точка відліку” режисера Міхала Щесняка, представлений на показі розповів історію Анетт – молодої жінки, яка випадково під час суперечки забрала життя власної бабусі, що зруйнувало не тільки її родину і майбутнє, а і її душу. Глядачі побачили історію спокути, переосмислення і духовного переродження героїні.

Дискусія торкнулась багатьох сфер правозахисної і законодавчої сфери, було розглянуто соціологічні дослідження з прав людини.

“Як ми бачимо, навіть людське право на життя може бути обмежено, але є ще таке право, порушення якого недопустиме при жодних обставинах – право людини на свободу від тортур”. – Богдан Крикливенко, Керівник Секретаріату Уповноваженого з прав людини

Наступний кінопоказ відбудеться 27 вересня на якому буде представлено фільм “Килимок” Андрія Роханського.

Назад
Попередня Наступна
buttons