06.11.2013

АНОНС. ПРОБЛЕМА НАСИЛЬСТВА З БОКУ ПРАВООХОРОНЦІВ. ДИСКУСІЯ ЗА УЧАСТІ МІЖНАРОДНИХ ЕКСПЕРТІВ

Про «бєспрєдєл» у лавах міліції, особливо після врадіївських подій, не говорив тільки лінивий. Можна, звісно, нарікати на безплідність цих дискусій – але в таких непростих справах вода камінь точить. Тому пропонуємо продовжити розмову про проблему насильства з боку правоохоронних органів, але вивести її в площину міжнародного європейського досвіду. Саме з цією метою Центр Громадянських Свобод у партнерстві з Нідерландським Гельсінським комітетом запрошує до України двох міжнародних експертів – Ільвію Пуце, члена Комітету Ради Європи з питань запобігання катуванням, старшого юрисконсульта Латвійського Центру з Прав Людини (Латвія) та Яна Сваана, голову Департаменту оперативних питань поліції м. Амстердаму, відповідального за питання безконфліктного забезпечення охорони порядку під час мирних зібрань (Нідерланди).

Із міжнародними гостями, а також українськими активістами, експертами, учасниками групи громадського спостереження «ОЗОН» (яка займається моніторингом мирних зібрань в Україні) ми поговоримо про два важливих аспекти проблеми насильства з боку правоохоронних органів: по-перше, щодо учасників мирних зібрань, а по-друге, щодо осіб, які перебувають під юрисдикцією органів внутрішніх справ.

Міліція в Україні – це інститут підтримання правопорядку, сервісна служба чи апарат насилля? І що зазвичай бере гору в лавах українських правоохоронців – право чи сила? Наскільки українська правоохоронна практика відповідає міжнародним стандартам та як посприяти тому, аби міліціонери діяли з позиції права, а не з позиції сили?

Запрошуємо вас приєднуватися до розмови! Переконані, багатьом із вас – особливо тим, хто висвітлює перебіг мирних зібрань – ця тема болить у буквальному сенсі цього слова. Між іншим, до участі в круглому столі ми запросили в тому числі представників Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, МВС (у тому числі Головного управління Внутрішніх Військ) та прокуратури.

Міжнародний круглий стіл «Право сили чи сила права? Проблема насильства з боку правоохоронних органів щодо учасників мирних зібрань та осіб, що перебувають під юрисдикцією ОВС» відбудеться 11 листопада 2013р. з 9:30 до 17:00 год у Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 21/8

За додатковими питаннями прохання звертатися до Ксенії Шиманської за тел. +380 93 007 5738 та nefertiti@mail.ua

Захід організовано Центром Громадянських Свобод спільно з Нідерландським Гельсінським комітетом за сприяння Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Назад
Попередня Наступна
buttons