02.12.2013

АКТИВІСТИ НАМАГАЮТЬСЯ З’ЯСУВАТИ, ЧИ ЗАКОННО ПЕРЕБУВАЄ В КИЄВІ СПЕЦНАЗ ІЗ РЕГІОНІВ

Група громадського спостереження «ОЗОН» розсилає запити по всіх Обласних управліннях МВС України, а також до Головного управління МВС з проханням повідомити, чи на законних підставах перебувають у Києві правоохоронці з різних регіонів. У запитах активісти просять вказати номери приказів про відрядження, загальну чисельність відряджених правоохоронців і терміни відрядження, а також ПІБ особи, яка підписала наказ.

Сьогодні тільки біля Адміністрації Президента з боку вулиці Лютеранської ОЗОН зафіксував близько двох десятків автобусів (включно з рейсовими) із номерами з різних областей, а також два автобуси з написами «Міліція» без номерних знаків.

Фото цих автобусів є на сторінці групи громадського спостереження у ФБ – facebook.com/groups/ozon.civil.watch

«Будь-яке відрядження особового складу МВС за межі області їх перебування має супроводжуватися відповідним наказом начальника області або заступника начальника області, – коментує експерт-поліцеїст, головний експерт групи громадського спостереження ОЗОН Олег Мартиненко. – Правоохоронцям в принципі, навіть у вихідні дні та в період відпустки, заборонено залишати межі області без дозволу керівництва. Окрім іншого, такий наказ підписується фінансовою службою, яка вираховує виплати за відрядження, видатки на пальне та оплату роботи водія. Якщо такого наказу про відрядження немає, це означає, що особовий склад перебуває на території іншої області незаконно. Тим більше коли йдеться про спецпідрозділ, який оснащується спецзасобами та зброєю. Якщо ж вдасться з’ясувати, що працівники спецпідрозділів інших регіонів перебували в Києві законно, то для прокуратури тим більше легко визначити, хто саме вчинив розгін Майдану в ніч із 29 на 30 листопада. Адже до таких наказів про відрядження додається список із конкретними іменами відряджених правоохоронців.»

Щойно ОЗОН отримає відповіді на свої запити від МВС – ми відразу повідомимо вас про те, що саме нам відповіли.

Назад
Попередня Наступна
buttons