11.09.2020

Акція “Будильники для депутатів від жертв воєнних злочинів”

У вівторок 15 вересня о 10:30 год перед центральним входом до Верховної Ради (Грушевського 5) на різні голоси будуть дзвонити десятки будильників. Це сигнал народним депутатам, що час приймати законопроект про воєнних злочинців (р.н №2689). Будильники заведуть люди, які вижили в полоні. Вони давно чекають, коли парламент знайде час на законопроект про воєнних злочинців р.н №2689.

 

У Кримінальному кодексі досі відсутнє покарання за злочини проти людяності, а воєнні злочини виписані у вигляді бланкетної норми, яку складно застосувати на практиці. Через зволікання із вирішенням цієї проблеми влада запустила механізм «холодної амністії» для воєнних злочинців. Якщо кваліфікувати воєнні злочини як звичайні, наприклад як тероризм, то це призводить до невідворотних наслідків. Звичайні злочини мають менші терміни покарання та можуть підлягати амністії. До всього вони обмежені термінами давності, після спливу яких розслідування мають закрити. 

 

На акції планується презентація мистецького комемораційного проекту PLUS 1, який у фотопортретах розповідає історії родин постраждалих від російських воєнних злочинів в Україні. 

 

Після акції  відбудеться брифінг для журналістів за участі:

Олександра Матвійчук, голова правління Центру громадянських свобод

Оксана Іванців, координаторка проекту “Arts&Rights”, заступниця голови «Студена»

Ігор Козловський, український вчений-релігієзнавець, колишній полонений

 

Акція організована Центром громадянських свобод, арт-фондом “Ізоляція” та проектом “Arts&Rights”.

 

Контакти:

Сергій, Центр громадянських свобод, ccl.org.ua@gmail.com  +380672389928

Назад
Попередня Наступна
buttons